দিনত অধিক চাহ খোৱাৰ অভ্যাসে আপোনাক পেলাব পাৰে গুৰুতৰ বিপদত
যদি আপোনাৰ অত্যাধিক চাহ খোৱাৰ অভ্যাস আছে, আপুনি গুৰুতৰ বিপদত পৰিব। দিনত দুবাৰতকৈ বেছি চাহ খালে আমাৰ শৰীৰৰ কি হয় জানি লওঁক-
1650 চনত, চীনত বাণিজ্যিকভাৱে চাহ উৎপাদন আৰম্ভ হয়। আৰু তাৰপাছত ইয়াৰ খেতি ১৮১৮ চনত ভাৰতত আৰম্ভ হৈছিল। ১৮৫৫ চনত ব্ৰিটিছে প্ৰথমে চিলেটত এজোপা চাহ গছ বিচাৰি পায়। চাহ হৈছে ঋতুকালীন অঞ্চলৰ পাহাৰীয়া আৰু উচ্চভূমিৰ শস্য। একপ্ৰকাৰে চিৰসেউজ গছ, যাৰ পাত শুকুৱাই চাহ প্ৰস্তুত কৰা হয়। চীন চাহৰ মূল জন্মস্থান।
চাহক বৰ্তমান পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ উল্লেখযোগ্য পানীয় বুলি গণ্য কৰা হয়। প্ৰায় সকলো চাহ কেমেলিয়া চাইনেন্সিছৰ পৰা তৈয়াৰ কৰা হয়, কিন্তু বিভিন্ন ধৰণে প্ৰস্তুত কৰাৰ বাবে এক প্ৰকাৰৰ চাহৰ সোৱাদ একে হয়। বহুলোকে হতাশাৰ অনুভূতি ভাঙিবলৈ চাহ খায়। কিন্তু পানীয়ত পানীৰ পিছত চাহ সমগ্ৰ বিশ্বতে আটাইতকৈ জনপ্ৰিয়। যদি আপোনাৰ দিনত দুবাৰতকৈ অধিক চাহ খোৱাৰ অভ্যাস আছে, আপুনি গুৰুতৰ বিপদত পৰিব। যেতিয়া আমি দিনত দুবাৰতকৈ অধিক চাহ খাওঁ তেতিয়া আমাৰ শৰীৰৰ কি হয় জানি লওঁক।
দিনত দুবাৰতকৈ অধিক চাহৰ অভ্যাসে শৰীৰৰ পুষ্টিৰ কাৰ্যকলাপ হ্ৰাস কৰে। ফলস্বৰূপে, খাদ্য যিমানেই সন্তুলিত নহওঁক, শৰীৰে পৰ্যাপ্ত পুষ্টি নাপাব। দিনত দুবাৰতকৈ অধিক চাহ খালে ভোক হ্ৰাস হয়, যাৰ ফলত শাৰীৰিক দুৰ্বলতাৰ দৰে সমস্যা হয়।
দিনত দুবাৰতকৈ অধিক চাহ খালে একে সময়তে পেটৰ বিষ হয় যাৰ ফলত শৰীৰত অসুবিধা হয়। একে সময়তে, দিনত দুবাৰতকৈ অধিক চাহ খোৱাৰ ফলত প্ৰষ্টেট কৰ্কট ৰোগ হোৱাৰ আশংকা বহুগুণে বৃদ্ধি হয়। দিনত দুবাৰতকৈ অধিক চাহ খোৱাৰ ফলত আলচাৰৰ আশংকা বৃদ্ধি হয়। একে সময়তে, গেষ্ট্ৰিক সমস্যা হ’ব পাৰে। গতিকে চাহ ভাল পাওঁ কিন্তু দিনত দুবাৰতকৈ বেছি নহয়। তেতিয়াহে শৰীৰৰ গুৰুতৰ ক্ষতি হ’ব।
—-পল বৈভৱ