শীতকালীন ছালৰ যতন
শীতকাল অহাৰ লগে লগে ছাল শুকাবলৈ আৰম্ভ কৰে। ছালখনো ক্ৰমে টান হ’বলৈ আৰম্ভ কৰে। জলবায়ু পৰিৱৰ্তনৰ বাবে এনে হোৱাটো স্বাভাৱিক কথা। গতিকে এইটো কোনো নতুন কথা নহয়। কিন্তু এনে বতৰত ছালৰ যত্ন কেনেদৰে লৈ কোমল, মলিয়াল, কোমল আৰু ধুনীয়া ৰাখিব পাৰি? বিশেষজ্ঞসকলে আঙুলিয়াই দিছে যে শীতকালত সকলো ছাল ক্ষেত্ৰতে শুষ্কতা আহে। ইয়াৰ কাৰণ হৈছে ছালত পানীৰ পৰিমাণ কম হোৱা।
আনহাতে শুকান ছালৰ গৰাকীৰ এই সময়ত ছাল ফাটি যোৱা সমস্যাও আহি পৰে। যদি এই সময়ত ছালত পৰ্যাপ্ত পানী নাথাকে, আন আন সমস্যাও হ’ব পাৰে।
বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে ঘৰুৱাভাৱে বিভিন্ন ধৰণে শীতকালত ছালৰ আৰ্দ্ৰতা বজাই ৰখা সম্ভৱ। ছালৰ বিশেষজ্ঞসকলে পৰামৰ্শ দিয়ে যে বছৰৰ আন দিনবোৰৰ দৰে শীতকালত কেনেকৈ একে কোমল ছাল পাব পাৰি।
১. তেওঁলোকে শীতকালত ছাল কোমল আৰু ধুনীয়া কৰি ৰাখিবলৈ ছালত এলো ভেৰাৰ ৰস ব্যৱহাৰ কৰাৰ পৰামৰ্শ দিয়ে। এলো ভেৰাত প্ৰাকৃতিক উপাদান থাকে। যি ছালৰ বাবে অতি উপকাৰী। ইয়াত থকা এণ্টিঅক্সিডেণ্টবোৰে ছালক ক্ষতি হোৱাৰ পৰা সুৰক্ষিত কৰে। ইয়াৰ বাবে ছালত এলোভেৰাৰ ৰস ব্যৱহাৰ কৰি ২০ মিনিট অপেক্ষা কৰক। তাৰপিছত ঠাণ্ডা পানীৰে ভালদৰে ধুব। এলো ভেৰাৰ ৰস নিয়মীয়াকৈ ব্যৱহাৰ কৰিলে ছাল কোমল আৰু ধুনীয়া হৈ থাকে।
২. আপুনি শীতকালত পকা অমিতাৰ সৈতে ছালৰ যত্ন ল’ব পাৰে। পকা অমিতাত যথেষ্ট পৰিমাণে ভিটামিন আৰু এণ্টিঅক্সিডেণ্ট থাকে। বিশেষজ্ঞসকলে পকা অমিতাৰ সৈতে এক চামুচ মৌ মিহলি কৰি পেষ্ট এটা তৈয়াৰ কৰি ছালত ব্যৱহাৰ কৰাৰ পৰামৰ্শ দিয়ে। ছালত লগোৱা পিছত শুকালে ১৫ মিনিটৰ পিছত ধুই পেলাওক।
৩. শীতকালত ছাল কোমল ৰাখিবলৈ আহাৰৰ ওপৰতো গুৰুত্ব দিব লাগে। তেওঁলোকৰ পৰামৰ্শ হৈছে এই সময়ত অধিক ভিটামিন জাতীয় আহাৰ খাদ্য তালিকাত ৰাখিব লাগে। বতৰৰ ফলৰ পৰা অধিক সেউজীয়া পাচলি খোৱাৰ লগতে যথেষ্ট পৰিমাণে পানী খাবলৈ পৰামৰ্শ দিয়ে। তেওঁলোকে দৈনিক তালিকাত কিৱি, বাদাম বাদাম, ওটচ, গাখীৰ, আভাকাডো আদি খাদ্য ৰখাৰ পৰামৰ্শ দিয়ে।