এতিয়া শীতকাল, এই ঠাণ্ডা বতৰত, বহুলোকে পানী খাবলৈ পাহৰি যায়। বছৰৰ আন সময়তকৈ শীতকালত তৃষ্ণাৰ অনুভূতি কম হয়। ফলস্বৰূপে, গোটেই দিনটো খোৱা পানীৰ পৰিমাণো যথেষ্ট হ্ৰাস হয়। ফলত শৰীৰত পৰ্যাপ্ত পানীৰ অভাৱ হয়। পৰ্যাপ্ত পানীৰ অভাৱৰ বাবে বিভিন্ন স্বাস্থ্যজনিত সমস্যাও হয়।
এক অধ্যয়নত পোৱা হৈছে যে শীতকালত, শৰীৰত তৰল হ্ৰাস হয়। গতিকে এই সময়ত অধিক পানী খাব লাগে। কেৱল সেয়াই নহয়, এক অধ্যয়নত পৰামৰ্শ দিয়া হৈছে যে ঠাণ্ডাৰ সময়ত অত্যাধিক চাহ, কফি পানীয় নোখোৱাই ভাল। এইবোৰে শৰীৰত পানীৰ অভাৱ অধিক কৰে। তদুপৰি, শীতকালত খোৱা পানী শৰীৰৰ বাবে অতি উপকাৰী।
শীতকালত পানী কিয় খাব লাগে…
১) শীতকালত উশাহ চুটি হোৱা, চাপ, শাৰীৰিক পৰিশ্ৰম আদিৰ ফলত শৰীৰৰ পৰা তৰল হ্ৰাস হয়। শীতকালত পৰ্যাপ্ত পানী খোৱাটোৱে শৰীৰৰ উষ্ণতা বজাই ৰাখে।
২) শীতকালত, বেছিভাগক্ষেত্ৰত অলসতা হয়। কামৰ প্ৰতি উৎসাহ বহুত হ্ৰাস পায়। পানীয়ে শৰীৰক ইলেক্ট্ৰলাইটৰ অভাৱ ৰক্ষা কৰি সতেজ আৰু সতেজ কৰি তোলে।
৩) শীতকালত, ছাল কম সময়ৰ ভিতৰতে শুকান হৈ পৰে। ছালৰ শুষ্কতা উপশম কৰিবলৈ অধিক পানী খোৱাৰ প্ৰয়োজন।
৪) ভিটামিন ডি-ৰ অভাৱৰ বাবে লোকসকল কোষ্ঠকাঠিন্যত ভোগে। শীতকালত ভিটামিন ডিৰ অভাৱ বৃদ্ধি হয়। ফলস্বৰূপে, পানীয়ে শীতকালত কোষ্ঠকাঠিন্য প্ৰতিহত কৰাত সহায় কৰে।
৫) শীতকালত উশাহ চুটি হোৱাৰ ঘটনা যথেষ্ট বৃদ্ধি পায়। পানীয়ে উশাহ চুটি হোৱা আৰু শ্বাসতন্ত্ৰৰ সংক্ৰমণৰ পৰা সুৰক্ষা দিয়ে। পানীয়ে ৰক্ত সঞ্চালনতো সহায় কৰে।