আপোনাৰ চুলিখিনি ছালৰ দৰে ভালকৈ ৰখাটোও অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। চুলিৰ যত্ন লোৱাৰ সময়ত, সন্তুলিত খাদ্যৰ জৰিয়তে বাহিৰৰ যত্নৰ লগতে ভিতৰৰ যত্নও সমানে গুৰুত্বপূৰ্ণ। আপুনি নিজৰ চুলিৰ প্ৰকাৰ বুজি পোৱা উচিত আৰু সঠিক সামগ্ৰী ব্যৱহাৰ কৰাও উচিত।
যদিও শীতকালত তেলেতীয়া চুলি ভালদৰে ৰখাটো অতি কঠিন । তেলেতীয়া চুলিত পুনৰ তেল ঘঁহিব নোৱাৰি।
নাৰিকলৰ গাখীৰ চুলিৰ বাবে আটাইতকৈ স্বাস্থ্যকৰ প্ৰাকৃতিক উপাদান। সতেজ নিষ্কাশিত নাৰিকলৰ গাখীৰ, এটা নেমুৰ ৰস আৰু ৪-৫ টোপাল লেভেণ্ডাৰ তেলৰ সৈতে মিহলি কৰক আৰু ৪-৫ ঘণ্টা মান চুলিত সানি ধুই দিয়ক।
অৱশ্যে, তেলেতীয়া চুলিৰ বাবে কণ্ডিচনাৰ প্ৰয়োজন নহয় বুলি ভবাটো উচিত নহয়। তৈলাক্ত চুলি থকা সকলে চুলিত কণ্ডিচনাৰ দিব পাৰে। কিন্তু কণ্ডিচনাৰটো পাতল হ’ব লাগে আৰু চুলিৰ জোখাৰে ব্যৱহাৰ কৰিব লাগে।
আপুনি নিজেও এটা কণ্ডিচনাৰ বনাব পাৰে যিয়ে চুলিত উজ্জ্বলতা বৃদ্ধি কৰে। কেইটামান পিঁয়াজ আৰু কিছু বন্ধাকবি একেলগে কাটি ৰাতিটো তামৰ পাত্ৰত ৰাখিব লাগে। ৰাতিপুৱা, পিঁয়াজৰ গোন্ধ আঁতৰাবলৈ কেইটোপালমান ইলাং ইলাং অত্যাৱশ্যকীয় তেল যোগ দিব লাগে। কেইটোপালমান ভেষজ তেল যোগ দিয়ক আৰু তাৰ পিছত ইয়াক মূৰত প্ৰয়োগ কৰক। ৩০ মিনিটৰ পিছত চেম্প কৰক। এইটোৱে চুলিত উজ্জ্বল আৰু সুন্দৰ ৰং আনিব। ইয়াক সপ্তাহত এবাৰ কৰিব পাৰে।
তৈলাক্ত চুলিৰ উফি আঁতৰ কৰাৰ এটা উপায় – দুচামুচ মেথিগুটি গোটেই ৰাতি পানীত তিয়াই ৰাতিপুৱা পেষ্ট বনাওক আৰু নেমুৰ ৰস মিহলি কৰক আৰু ইয়াক আপোনাৰ মূৰত প্ৰয়োগ কৰক। আধা ঘণ্টাৰ বাবে লগাই ৰাখক আৰু আপোনাৰ চুলি চাবোনেৰে ধই দিব। চুলি ধোৱাৰ সলনি ভেষজ চেম্পু ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি। ইয়াক সপ্তাহত দুবাৰ ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি।
চুলিৰ পৰা তেল আঁতৰাবলৈ আপেল চািডাৰ ভিনেগাৰ ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি। ১ মগ পানীৰ বাবে ১ চাহ চামুচ ভিনেগাৰ ল’ব লাগে। যদি নিয়মীয়া ব্যৱহাৰৰ পিছত চুলি সৰি পৰে, আপেল চিডাৰ ভিনেগাৰৰ পৰিমাণ হ্ৰাস কৰিব লাগে।