পানীৰ লগতে, আমি বিভিন্ন ধৰণৰ পানীয় খাওঁ। পিয়াহ পূৰণ কৰিবলৈ বা শৰীৰ সতেজ ৰাখিবলৈ বিভিন্ন পানীয় খোৱা হয়। সেইবোৰ কিমান লাভজনক…
নাৰিকলৰ পানী:
নাৰিকলৰ পানীয়ে ভাগৰ উপশম কৰে ৷ কাৰণ ইয়াত অন্যান্য পানীয়তকৈ কম চেনী আৰু কম কেলৰি থাকে, কিন্তু ওজন কমায়। ইয়াত যথেষ্ট খনিজ নিমখ থাকে, সেয়েহে ডায়েৰিয়া, বমি বা অত্যধিক গৰমত ঘাম ওলোৱাৰ পিছত পানী আৰু নিমখহীনতা পূৰণ কৰাত সহায়ক হয়। কেলচিয়াম আৰু পটাছিয়ামৰ অভাৱ থকা সকলৰ বাবে নাৰিকল পানী অতি উপকাৰী। ডায়েবেটিচ ৰোগীসকলে প্ৰতিদিনে এটা নাৰিকল পানী খাব পাৰে। কিন্তু ই বৃক্কৰোগীৰ বাবে ভাল নহয়; কিয়নো ই পটাছিয়াম বৃদ্ধি কৰিব পাৰে।
কোমল পানীয়:
কোমল পানীয় বা চফট ড্ৰিংকত উচ্ছ কেলৰি থাকে কিয়নো বজাৰত প্ৰচলিত কোমল পানীয়ত যথেষ্ট চেনী থাকে, সেয়েহে সেইবোৰৰ ওজন বৃদ্ধি হয়। কিছুমান পানীত ফছফৰিক এচিড যোগ দিয়া হয়, যি দাঁতৰ এনামেল আৰু হাড়ৰ বাবে ক্ষতিকাৰক। কোমল পানীয়ৰ বটল বা কেন এটাত প্ৰায় ১৬০ কেলৰি থাকে, যি প্ৰায় ১০ চাহ চামুচ চেনীৰ সমান। সেয়েহে, ডায়েবেটিচ বা হৃদযন্ত্ৰ থকা ৰোগীৰ বাবে ইয়াক সম্পূৰ্ণৰূপে নিষিদ্ধ। আনকি অত্যধিক কোমল পানীয় খালেও শিশুৰ বৃক্ক ক্ষতিগ্ৰস্ত হয়, মহিলাৰ গৰ্ভপাতৰো আশংকা বৃদ্ধি হয়।
ফলৰ ৰস:
প্ৰস্তুত হৈ থকা ৰসতকৈ কেঁচা ফলৰ ৰস অধিক উপকাৰী। ঘৰত বনোৱা ফলৰ ৰস খোৱাত কোনো বাধা নাই। ইয়াত সংৰক্ষক বা অতিৰিক্ত চেনী নাথাকে। কিন্তু ক্ৰয় কৰা ৰসত বিভিন্ন ধৰণৰ সংৰক্ষক, কৃত্ৰিম ৰং আৰু চেনী থাকে। ঘৰত বনোৱা ফলৰ ৰসত যথেষ্ট পৰিমাণৰ ভিটামিন চি, পটাছিয়াম আৰু পুষ্টি থাকে। কিন্তু ইয়াক আঁহ বা আঁহৰ ৰসত পোৱা নাযায়। ডায়েৰিয়া বা ডিহাইড্ৰেচন থকা ৰোগীৰ বাবে নাৰিকল পানী, পকা কল, আপেল বা নাশপাতিৰ ৰস ভাল। ডালিম, কমলা আৰু ৰঙা আঙুৰৰ ৰস ৰক্তহীনতাত ভুগা ৰোগীৰ বাবে উপকাৰী। টেঙা ফলৰ ৰস হৃদৰোগীৰ বাবে আকৌ ভাল। অত্যধিক মিঠা ফল বা ৰস খালে ডায়েবেটিচ ৰোগীৰ চেনী আৰু ট্ৰাইগ্লিচাৰাইড বৃদ্ধি কৰিব পাৰে। বিশেষজ্ঞৰ পৰামৰ্শৰ সৈতে পান কৰক কিয়নো বৃক্কৰ ৰোগীসকলে সকলো ধৰণৰ ফলৰ ৰস খাব নোৱাৰিব।