পিঁয়াজ কাটি আপুনি বাকলি পেলাই দিয়ে নেকি? কিন্তু পিঁয়াজৰ বাকলিৰ আছে বহুতো গুণ ৷
সুস্বাদু মাংস ৰন্ধাৰ ক্ষেত্ৰত পিয়াজ এক অত্যাৱশ্যকীয় উপাদান। মাছ হওঁক বা মাংস হওঁক বা কণী হওঁক, পিঁয়াজ যিকোনো ৰন্ধন প্ৰণালীত বাধ্যতামূলক। বজাৰৰ পৰা পিঁয়াজ কিনাৰ পিছত, কোনেও পিঁয়াজৰ বাকলিৰ গুৰুত্ব নিদিয়ে । পিঁয়াজ কাটি দিয়াৰ পিছত, বাকলিবোৰ আৱৰ্জনা হৈ পৰে। আপুনি জানেনে এই বাকলি অতি মূল্যৱান বস্তু। শুনি আচৰিত লাগে, কিন্তু পিঁয়াজৰ বাকলিত বহুতো গুণ আছে।
ছালৰ যত্ন লোৱা:-
পিঁয়াজৰ বাকলিত ভিটামিন-এ সহ আন কেইবাটাও উপাদান থাকে, যি দৃষ্টিশক্তি বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে। ইয়াৰ উপৰিও, নিয়মীয়াকৈ পিঁয়াজৰ বাকলিযুক্ত চাহ খোৱাৰ ফলত ছালৰ শুষ্কতা আঁতৰ হয়। পিঁয়াজৰ বাকলিবোৰে নতুন ছালৰ কোষ গঠনত সহায় কৰে।
ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিবলৈ:-
ঋতুৰ পৰিৱৰ্তনৰ সময়ত, বিশেষকৈ এই শীতকালত, বহুলোক প্ৰায়ে চৰ্দি, কাহ, জ্বৰত ভোগে। পিঁয়াজৰ বাকলিত যথেষ্ট পৰিমাণৰ ভিটামিন চি পোৱা যায়। ই ৰোগ প্ৰতিৰোধ প্ৰণালী বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে। ভাইৰেল সমস্যা পৰিহাৰ কৰাৰ ক্ষেত্ৰত পিঁয়াজৰ বাকলিও যথেষ্ট কাৰ্যকৰী। পিঁয়াজৰ বাকলিৰ সৈতে মিহলি কৰা চাহে ডিঙিৰ বিষৰ সমস্যাও আঁতৰ কৰে।
চুলিৰ যত্ন লোৱা:-
পানীত পিঁয়াজৰ বাকলি উতলালে আৰু সেই পানীৰে চুলি ধোৱাৰ ফলত চুলি গজায়। মূৰত উফিৰ সমস্যাও নাইকিয়া হয়। পিঁয়াজ আৰু বাকলি দুয়োটাতে ছালফাৰৰ পৰিমাণ বহুত বেছি। চুলিৰ বিকাশৰ বাবে ছালফাৰ অতি উপকাৰী। ইয়াৰ বাহিৰেও, যদি আপুনি উতলা পানীৰে চুলি ধুয়, এই পিঁয়াজৰ বাকলি সপ্তাহত তিনি-চাৰি দিনৰ বাবে, চুলি ডাঠ আৰু ক’লা হৈ পৰে।
পেশীৰ সমস্যা দূৰ কৰিবলৈ:-
ভৰিৰ বিষ বা ভৰিৰ পেশীৰ টানৰ সমস্যাৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পাবলৈ, আপুনি পিয়াজৰ বাকলি উতলাব পাৰে আৰু সেই পানী খাব পাৰে। সোৱাদ বঢ়াবলৈ মৌ সৈতে মিহলি কৰিব পাৰে।