ফ্ৰিজত কেঁচা কণী কেতিয়াও নথ’ব ৷ থ’লে কি কি অনিষ্ট হয় ?
কম বেছি পৰিমাণে সকলোৰে বস্তুবোৰ নষ্ট হোৱাৰ ভয়ত ফ্ৰিজত ৰখাৰ বেয়া অভ্যাস সকলোৰে আছে। আমি মাছ, মাংস, পাচলি, খাদ্য ফ্ৰিজত ৰাখো যাতে সেইবোৰ নষ্ট হোৱাৰ পৰা সুৰক্ষিত থাকে। অভ্যাসৰ বাবে, বহু সময়ত আপেল বা আন ফলবোৰো ফ্ৰিজত ৰখা হয়।
অৱশ্যে, এই ফলবোৰ এনেদৰে সংসাধিত কৰা হয় যাতে স্বাভাৱিক উষ্ণতাত ভালে থাকে। দৰাচলতে, আমাৰ এটা সাধাৰণ জ্ঞান আছে যে বস্তুবোৰ ফ্ৰিজত ৰখা ভাল। আনকি কণীও এই অভ্যাসৰ পৰা বাদ নপৰে। কিন্তু, ফ্ৰিজত কণী ৰাখিলে কি ক্ষতি হয় বহুলোকে নাজানে।

এটা কণীত সাধাৰণতে ১৩ টা অত্যাৱশ্যকীয় ভিটামিন আৰু খনিজ থাকে। ইয়াত ৬ গ্ৰাম অতি উচ্চ পৰিমাণৰ প্ৰ’টিন থাকে। কণীক যিকোনো মানুহৰ সন্তুলিত আহাৰ বুলি গণ্য কৰা হয়। কিন্তু অত্যাধিক ঠাণ্ডাৰ বাবে, ইয়াৰে বহুতো খাদ্য সামগ্ৰী ধ্বংস হয়।
১। ফ্ৰিজৰ ঠাণ্ডাই কেঁচা কণীত থকা ‘খাদ্যৰ মান’ ধ্বংস কৰে ৷
২।কণীত কেইবাটাও খনিজ থাকে, যিবোৰ আমাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে ভাল। ফ্ৰিজৰ ঠাণ্ডাই সেই খনিজ পদাৰ্থবোৰ অপ্ৰয়োজনীয় কৰি তোলে।
৩। কণীৰ ‘সক্ৰিয় এনজাইম’ ঠাণ্ডাত ধ্বংস হয়।
৪। কণীবোৰ ঠাণ্ডাত ৰাখিলে সেইবোৰত বেক্টেৰিয়াৰ সংক্ৰমণ হোৱাৰ প্ৰৱণতা বৃদ্ধি হয়।
৫। ঠাণ্ডাত কণীত বেক্টেৰিয়াৰ সংক্ৰমণৰ ফলত টাইফইড হোৱাৰ আশংকা যথেষ্ট পৰিমাণে বৃদ্ধি হয়।
৬। ঠাণ্ডা কণীৰ ফলত গেষ্ট্ৰোএণ্টেৰাইটিছ আৰু ‘খাদ্য বিষক্ৰিয়া’ৰ প্ৰৱণতা বৃদ্ধি পায়।