গাখীৰৰ বিকল্প হিচাপে কি খাব
বহুলোকে গাখীৰ বা গাখীৰযুক্ত খাদ্য সহ্য কৰিব নোৱাৰে। সেই খাদ্যবোৰ খাই, তেওঁলোকৰ পেটৰ বিষ, গেছৰ সমস্যা, অসুবিধা, ওকালি অহা বা বমি হোৱা, আৰু ডায়েৰিয়া হোৱাৰ প্ৰৱণতা থাকে। যদি এই সমস্যাবোৰ ঘটে, ইয়াক চিকিৎসাৰ ক্ষেত্ৰত লেক্টোজ অসহিষ্ণুতা বুলি কোৱা হয়। মুখ্য কথাটো হ’ল গাখীৰত থকা লেক্টোজ নামৰ পদাৰ্থটোৱে কিছুমানৰ হজমত সমস্যা সৃষ্টি কৰে।
গৰুৰ গাখীৰৰ বিকল্প
বাদামৰ গাখীৰ
চয়া গাখীৰ
নাৰিকলৰ গাখীৰ
চাউলৰ গাখীৰ।
যিসকলে গৰুৰ গাখীৰ বা গাখীৰতৈয়াৰ কৰা খাদ্য খোৱাত সমস্যা হয়, তেওঁলোকে এই বৈকল্পিক গাখীৰ খাব পাৰে। আহাৰত ৰাখিব লাগে
ভজা কাঠবাদাম
টোফু
ব্ৰাউন ব্ৰেড
সৰু মাছ
পালেং শাক
ব্ৰকলি
মিঠা আলু
পিণ্ড
ওটচ
বিভিন্ন প্ৰকাৰৰ বীজ, তিলসহ
কমলা ৰস
এই খাদ্যবোৰত কেলচিয়াম সমৃদ্ধ। এই খাদ্যবোৰে পুষ্টিৰ প্ৰয়োজনীয়তা পূৰণ কৰাত সহায় কৰিব। ইয়াৰ বাহিৰেও, আজিকালি বজাৰত লেক্টোজ-মুক্ত গাখীৰ ক্ৰয় কৰিব পাৰি। যদি সম্ভৱ হয়, আপুনি সেইবোৰ খাব পাৰে।