হাপানি হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে ৫ টা খাদ্যই

বৰ্তমান, অত্যাধিক প্ৰদূষণৰ ফলত বিশ্বজুৰি প্ৰতি মুহূৰ্তত হাপানীৰ ৰোগীৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাইছে। যদিও বহুক্ষেত্ৰত, চিকিৎসকে কয় যে হাপানি মূলতঃ বংশগত। যদি পৰিয়ালৰ কাৰোবাৰ কোনো সমস্যা হয়, হাপানি হোৱাৰ সম্ভাৱনা যথেষ্ট বৃদ্ধি হয়। কিন্তু আজিৰ পৃথিৱীৰ প্ৰদূষণে সেই ধাৰণাটোক অতিক্ৰম কৰিছে।

অৱশ্যে, চিকিৎসকসকলৰ মতে, বছৰৰ যিকোনো সময়তে এই সমস্যা বৃদ্ধি হ’ব পাৰে।  
হাপানীৰ সমস্যা থকা বহুতে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ অনুসৰণ কৰে আৰু সকলো সময়তে নিজৰ সৈতে ইনহেলাৰ ৰাখে। অৱশ্যে, এই সমস্যা টো হ্ৰাস কৰিবলৈ, আপুনি কিছুমান ফলৰ ওপৰতো নিৰ্ভৰ কৰিব পাৰে।

কেপচিকাম: ভিটামিন চি, এণ্টিঅক্সিডেণ্ট, ফাইটোনিউট্ৰিয়েণ্টেৰে সমৃদ্ধ কেপচিকামে হাপানীৰ সমস্যা হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে।

বেদানা: আঁহ, ভিটামিন চি, কে আৰু এণ্টিঅক্সিডেণ্টসমৃদ্ধ, বেডানাই হাপানি, উশাহ-নিশাহৰ সমস্যা উপশম কৰাত সহায় কৰে। যিসকলে উশাহ-নিশাহৰ সমস্যাত ভুগিআছে তেওঁলোকে তেওঁলোকৰ দৈনন্দিন আহাৰত বেডানা ৰাখিব পাৰে।

আপেল: শৰীৰৰ যত্ন লোৱাৰ বাবে এপল হৈছে এক অতি উপকাৰী ফল।আঁহ আৰু এণ্টিঅক্সিডেণ্টসমৃদ্ধ আপেলবোৰে ওজন হ্ৰাস কৰাত আৰু পেটৰ সমস্যা হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে। আপেলে হৃদযন্ত্ৰ স্বাস্থ্যৱান ৰখাত সহায় কৰে, কৰ্কট ৰোগৰ আশংকা হ্ৰাস কৰে।

বীন: ভিটামিন এ, চি, কে, ফলিক এচিড, কেলচিয়াম, আঁহ সমৃদ্ধ সেউজীয়া বীনে হাড়ৰ ক্ষতি প্ৰতিহত কৰে। ই হাড়বোৰ শক্তিশালী ৰখাত সহায় কৰে। একে সময়তে, মটৰে উশাহ-নিশাহৰ সমস্যা হ্ৰাস কৰাত যথেষ্ট কাম কৰে।

পালেং শাক: প্ৰ’টিন, লো, ভিটামিন, এণ্টিঅক্সিডেণ্ট, আঁহ, ফছফৰাছ, পটাছিয়াম, পালেং শাকৰ চুলিসমৃদ্ধ পালেং শাক, ছালৰ যত্ন লোৱাৰ লগতে হাপানীৰ সমস্যা নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখে।

Comments (0)
Add Comment