Daily Time Axom

শৰীৰক ক্লান্তিৰ পৰা মুক্তি দিবলৈ কি কৰিব

0 25

বিভিন্ন কাৰণত শৰীৰত ক্লান্তি হ’ব পাৰে। ইয়াৰ পৰা মুক্তি পাবলৈ খাদ্যই ডাঙৰ ভূমিকা ল’ব পাৰে। কিন্তু কিছুমান খাদ্য বাছি লওক, যিয়ে শৰীৰক সৰ্বাধিক শক্তি প্ৰদান কৰিব পাৰে।

শৰীৰক শক্তি প্ৰদান কৰি শৰীৰৰ স্বাভাৱিক কাম-কাজ বজাই ৰাখিব আৰু ভাগৰ দূৰ কৰিব পৰা কিছুমান খাদ্যৰ বিষয়ে জানো আহক।

সতেজ ফল-মূল আৰু শাক-পাচলি: খাদ্য যিমান সতেজ আৰু সতেজ হ’ব সিমানেই ইয়াত অধিক পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে। বিশেষকৈ সতেজ ফল-মূল আৰু শাক-পাচলিয়ে শৰীৰক ভালদৰে শক্তি যোগান ধৰি ক্লান্তি দূৰ কৰাত সহায় কৰে।

বদাম: বদাম কেৱল সুস্বাদু নহয়, ইয়াত বহুতো পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে যিবোৰে স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী আৰু ভাগৰ কমোৱাতো সহায় কৰে। আলমণ্ডত থকা বহুঅসংপৃক্ত চৰ্বিবোৰে শৰীৰক শক্তি প্ৰদান কৰাত সহায় কৰে। বাদাম, কাজু আদি বিভিন্ন প্ৰকাৰৰ বাদামত প্ৰচুৰ পৰিমাণে আঁহ থাকে, যিয়ে চৰ্বি আৰু কাৰ্বহাইড্ৰেটৰ পৰা উৎপন্ন হোৱা শক্তি নিয়ন্ত্ৰণ কৰে। আলমণ্ডত থকা এমিনো এচিডে মগজুত নিউৰ’ট্ৰান্সমিটাৰৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি কৰে আৰু ভাল মেজাজ বজাই ৰখাত সহায় কৰে আৰু শৰীৰক সজাগ কৰি ৰখাত সহায় কৰে।

কণীঃ কণীত প্ৰটিন আৰু প্ৰয়োজনীয় এমিনো এচিড থাকে। ইয়াৰ বাহিৰেও ইয়াত ভিটামিন বি কমপ্লেক্স, ভিটামিন ডি থাকে। ই শক্তি বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে। কণীয়ে দৈনিক খাদ্যৰ প্ৰয়োজনৰ ৩০% যোগান ধৰে। কণী খাই ভাগৰ উপশম কৰিব পাৰে।

কচুঃ কচুত প্ৰচুৰ পৰিমাণে আইৰণ, পটাছিয়াম আৰু মেগনেছিয়াম থাকে। শৰীৰৰ খাদ্য শক্তিলৈ ৰূপান্তৰিত কৰাৰ শেষ পদক্ষেপটো হ’ল এডিন’চিন ট্ৰাইফছফেট নামৰ এটা অণু। মেগনেছিয়ামে এডিন’চিন ট্ৰাইফছফেট উৎপাদনত সহায় কৰে। মেগনেছিয়াম সমৃদ্ধ খাদ্য নিয়মিতভাৱে প্ৰতিদিনে সেৱন কৰিলে ভাগৰ আৰু শাৰীৰিক দূৰ্বলতা দূৰ হ’ব।

অটছ: অটছ কেৱল ব্ৰেকফাষ্টৰ বাবে নহয়, দিনটোৰ যিকোনো সময়তে খাব পাৰি, ই শক্তি বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে। কাৰণ ইয়াত প্ৰচুৰ পৰিমাণে আঁহ থাকে আৰু পৰ্যাপ্ত পৰিমাণে মাংস থাকে। ওটছে তেজৰ শৰ্কৰা নিয়ন্ত্ৰণতো সহায় কৰে।

কলঃ শৰীৰক শক্তি যোগান ধৰাৰ বাবে অন্যতম উত্তম খাদ্য হ’ল কল। ইয়াত উপস্থিত থকা পটাছিয়াম, ফাইবাৰ, ভিটামিন আৰু কাৰ্বহাইড্ৰেটে শৰীৰৰ বাবে শক্তিৰ এক বৃহৎ উৎস হিচাপে কাম কৰাৰ লগতে ক্লান্তি দূৰ কৰাত সহায় কৰে।

তৰমুজ: তৰমুজে শাৰীৰিক শক্তি অতি সোনকালে বৃদ্ধি কৰে। ই প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে পানী আৰু ইলেক্ট্ৰলাইটৰে গঠিত। তৰমুজে শৰীৰক আৰ্দ্ৰ কৰি ৰাখি শক্তি পুনৰুদ্ধাৰ কৰে।

চিয়া বীজঃ ভাগৰ আৰু মানসিক চাপ হ্ৰাস কৰাত চিয়া বীজ ফলপ্ৰসূ বুলি অধ্যয়নত প্ৰমাণিত হৈছে।

পানী: ভাগৰুৱা অনুভৱ কৰিলে অধিক পানী খাবলৈ চেষ্টা কৰক। পানীয়ে শৰীৰক সক্ৰিয় কৰি ৰাখে। শৰীৰৰ উষ্ণতা নিয়ন্ত্ৰণ কৰে আৰু বিভিন্ন স্থানলৈ পুষ্টিকৰ পদাৰ্থ পৰিবহণ কৰে। শৰীৰত পানীলগা হোৱাৰ ফলত ভাৰসাম্যহীনতা আৰু দুৰ্বলতা দেখা দিয়ে।

বহুতে খোৱাৰ পিছত অধিক ভাগৰুৱা অনুভৱ কৰে। এই সমস্যা সমাধানৰ আটাইতকৈ সহজ উপায় হ’ল একেলগে ডাঙৰ ডাঙৰ আহাৰ খোৱাৰ পৰিৱৰ্তে গোটেই দিনটো সৰু সৰু অংশ খোৱা। কিন্তু অনবৰতে ভাগৰুৱা অনুভৱ কৰিলে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওক। কাৰণ সকলো সময়তে ভাগৰুৱা অনুভৱ কৰিলে পুষ্টিহীনতা বা অন্যান্য ৰোগৰ সৃষ্টি হ’ব পাৰে।

Leave A Reply

Your email address will not be published.