সাৱধান হওক! লিভাৰৰ যত্ন নল’লে বিপদজনক হ’ব পাৰে, নিতৌ এই উপাদানসমূহ খাওক

শৰীৰটো সুস্থ কৰি ৰাখিবলৈ শৰীৰৰ সকলো অংগৰ যত্ন ল’ব লাগে। লিভাৰ মানুহৰ শৰীৰৰ এক অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ অংগ। লিভাৰৰ যথাযথ সময়ত যত্ন ল’ব নোৱাৰিলে বিপদৰ সৃষ্টি হ’ব পাৰে। গতিকে লিভাৰৰ যত্ন ল’বলৈ এই খাদ্যসমূহ প্ৰতিদিনে যোগ কৰিব লাগে।

বিট – বিট স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী। লিভাৰ ভালদৰে ৰখাত বিট ডাঙৰ সহায়ক। গাজৰৰ ৰস খালেও যকৃত সুস্থ হৈ থাকে। ইয়াত প্ৰচুৰ পৰিমাণে এন্টি অক্সিডেন্ট থাকে। গাজৰত প্ৰদাহ নিবাৰণকাৰী গুণ আছে যিয়ে লিভাৰক যিকোনো ক্ষতিৰ পৰা ৰক্ষা কৰে।

ব্ৰকলি– ব্ৰকলি লিভাৰৰ বাবে অতি উপকাৰী। ব্ৰকলিয়ে ফেটি লিভাৰ বা লিভাৰ টিউমাৰৰ সমস্যা দূৰ কৰিব পাৰে। সিজোৱা ব্ৰকলিৰ উপৰিও কেঁচা ব্ৰকলিও খাব পাৰি।

সেউজীয়া শাক-পাচলি শৰীৰৰ বাবে অতি উপকাৰী। ইহঁত খালে বহুতো ৰোগৰ পৰা হাত সাৰিব পাৰি। সামগ্ৰিকভাৱে লিভাৰৰ বাবে শাক-পাচলি ভাল বুলি গণ্য কৰা হয়। ইয়াৰ উপৰিও এন্টিঅক্সিডেন্টেৰে ভৰপূৰ, যিয়ে লিভাৰকে ধৰি শৰীৰৰ বহু অংগক ফ্ৰী ৰেডিকেলৰ ক্ষতিৰ পৰা ৰক্ষা কৰে।

ব্ৰাছেলছ স্প্ৰাউট– ব্ৰাছেলছ স্প্ৰাউটে হজম শক্তি বৃদ্ধি কৰে আৰু ভিটামিন আৰু খনিজ পদাৰ্থ প্ৰদান কৰে। কেৱল এয়াই নহয়, ই লিভাৰৰ কামো ভালদৰে কৰাত সহায় কৰে। ই যকৃত আৰু হাওঁফাওঁত বিষমুক্ত এনজাইম উৎপন্ন কৰে।

গাজৰ– স্বাস্থ্যৰ বাবে গাজৰ অতি উপকাৰী। সুস্বাস্থ্যৰ বাবে দৈনিক সেৱন কৰক। ই গাজৰক মজবুত কৰে। ই আপোনাক গাজৰৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ কৰাত সহায় কৰে।

Assamese NewsDaily time axomGuwahatiIndiaInternationalWorld
Comments (0)
Add Comment