Daily Time Axom

ফ্ৰীজত শুকাই যোৱা লিচু, সতেজ কৰি ৰখাৰ উপায়

0 43


গ্ৰীষ্ম মানে আম, লিচি, জাম – বিভিন্ন ফল-মূল উপভোগ কৰাৰ দিন।

শৰীৰক পানীহীন কৰি ৰাখিবলৈ লিচুৰ বহু গুণ আছে। ইয়াৰ উপৰিও লিচু ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি, ছালৰ সমস্যা, আনকি পাচনতন্ত্ৰৰ সমস্যাৰ চিকিৎসাৰ বাবেও উপযোগী। কিন্তু সমস্যাটো হ’ল লিচু বেছি দিন ঘৰত ৰাখিব নোৱাৰি। শুকাই যায়। কি কৰিব লাগে…।

লিচুৰ গুটি আৰু পাতৰ লগতে বজাৰত বিক্ৰী কৰা হয়। বহুতে এই কথাত বিৰক্ত হয়। ইয়াৰ এক বিশেষ কাৰণ আছে। সেই ডালবোৰৰ বাবেই লিচু সতেজ হৈ থাকে। গতিকে বজাৰৰ পৰা কিনাৰ পিছত ডালৰ লগতে লিচু ওলোমাই থ’ব।

ফলমূলত পানীৰ পৰিমাণ অতি বেছি। ফলত আগতীয়াকৈ নষ্ট হোৱাৰ সম্ভাৱনাও বেছি। গতিকে, ফ্ৰীজত থোৱাৰ আগতে লিচুখিনি ভালদৰে ধুই শুকুৱাই লওক। আন শাক-পাচলিৰ লগত লিচু নাৰাখিলে ভাল। আৰু পচি যোৱা লিচুবোৰ ফ্ৰীজত ৰখাৰ আগতে আঁতৰাই পেলাব লাগে।

লিচু প্লাষ্টিকত নাৰাখিব। ই অতি সোনকালে শুকাই যায়। প্ৰয়োজন হ’লে পানীত ডুবাই থ’ব পাৰে।

Leave A Reply

Your email address will not be published.