মাংস খাবলৈ ভাল নোপোৱা মানুহ বিচাৰি পোৱাটো অসম্ভৱ। মটন হওক বা কুকুৰা, বন্ধৰ দিনত ৰন্ধা মজা বেলেগ। বহুতে কুকুৰা বা ছাগলীৰ মাংস খাব পাৰে, কিন্তু ডাক্তৰে কয় যে ৰোগমুক্ত শৰীৰ পাবলৈ কুকুৰা বা ছাগলীৰ মাংস নহয়, কৰকনাথৰ মাংস খাব লাগে। কিন্তু ক’ত পাব কৰকনাথ কুকুৰা? জনা যায় যে এই কৰকনাথ কুকুৰাটো প্ৰথমে মধ্যপ্ৰদেশত পোৱা গৈছিল যদিও এতিয়া এই কৰকনাথ কুকুৰা কম বেছি পৰিমাণে সকলো ঠাইতে পোৱা যায়।
কৰকনাথ কুকুৰাৰ পাখিৰ পৰা আৰম্ভ কৰি ওঁঠ, ভৰি, কম্বল, চকু সকলো ক’লা।
ডাক্তৰে এই ক’লা কুকুৰাৰ উপকাৰিতাৰ বিষয়ে কি কয়…
১) নিয়মিতভাৱে এই ক’লা কুকুৰা খালে চকুৰ দৃষ্টিশক্তি বৃদ্ধি পায়
২)ৰক্তক্ষৰণৰ আশংকা হ্ৰাস কৰে
৩)ছালৰ পুষ্টি প্ৰদান কৰে
৪) হাড় শক্তিশালী কৰে,
৫)ঋতুস্ৰাৱৰ সমস্যা দূৰ কৰাত সহায় কৰে
৬) এই চজিনে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে আৰু কেন্সাৰ কোষৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়ে।
৭)এই ক’লা কুকুৰাটোৱে ছালখনক পুষ্টি প্ৰদান কৰে।ইয়াৰোপৰি এই ক’লা কুকুৰাটোত ভিটামিন বি-১,বি-২,বি-৬,বি-১২,ভিটামিন-চি আৰু ই,নিয়াচিন,কেলচিয়াম,ফছফৰাছ আৰু আইৰণ আদি থাকে। গতিকে খাচী বা বগা কুকুৰা নহয়, শৰীৰটো সুস্থ আৰু ৰোগমুক্ত কৰি ৰাখিবলৈ কাৰকনাথ কুকুৰা খাওক।