আপোনাৰ ওজন বৃদ্ধি পাইছে নেকি ? যদি পাইছে ভাত-ৰুটি খোৱা বাদ দি কেৱল শাক-পাচলি কওক। কিন্তু অধিক শাক-পাচলি খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে বহুত উপকাৰীও নহয়। কিছুমান শাক-পাচলি অতিৰিক্ত খালে হিতে বিপৰীত হ’ব পাৰে, জানো আহক:
ফুলকবি
ফুলকবি বহুতৰে প্ৰিয় শাক। কাৰ্বহাইড্ৰেটেৰে সমৃদ্ধ এই শাক খাদ্য খোৱা লোকৰ মাজত জনপ্ৰিয় বহুতে এই সোৱাদযুক্ত শাকটো লঘুকৈ কাটি ছটিয়াই হওক বা সিজায়েই হওক প্ৰতিদিনে খায়। কিন্তু এই শাক অতিমাত্ৰা খালে বিপৰীত হ’ব পাৰে। বেছিকৈ ফুলকবি খালে পেটৰ বিষ আৰু এচিডিটিৰ দৰে সমস্যা হ’ব পাৰে।
বিলাহী
বিলাহী এবিধ অতি পুষ্টিকৰ পাচলি। ইয়াত ভিটামিন চি থাকে। দাঁত আৰু চকুৰ বাবে ভাল। অৱশ্যে এই শাক-পাচলি অতিৰিক্তভাৱে খাব নালাগে। বিটা-কেৰটিনযুক্ত এই শাকবিধ বেছিকৈ খালে ছালৰ ৰং কমলা ৰঙৰ হ’ব পাৰে।
বিট
ওজন কমাবলৈ বুটমাহৰ ৰস অতি জনপ্ৰিয়। বেছিকৈ সুস্বাদু শাক-পাচলি খালে পাৰ্শ্বক্ৰিয়া হ’ব পাৰে। কেতিয়াবা প্ৰস্ৰাৱৰ ৰংও সলনি হ’ব পাৰে।