ষ্টীলৰ পাত্ৰত ৰন্ধা আগতে জানিব লওক

বহুতে ৰন্ধা-বঢ়াৰ বাবে ষ্টীলৰ বাচন ব্যৱহাৰ কৰে। কেৰাহী, কেৰাহী, বাটি ব্যৱহাৰ কৰা হয়। কিন্তু ৰন্ধা-বঢ়াৰ কথা আহিলে কি ৰন্ধা হৈছে সেয়া অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। পশ্চিমীয়া বিশ্বত প্ৰায়ে পেছাদাৰী চেফসকলে সঠিক ৰন্ধন কৌশলৰ পৰামৰ্শ দিয়া দেখিব।

কেৱল সেয়াই নহয়, বিভিন্ন ধৰণৰ টাইজা ৰান্ধি থাকোঁতে কিছুমান কথা মনত ৰাখিব লাগিব। এই সাৱধানতা ষ্টীলৰক্ষেত্ৰতো প্ৰযোজ্য। ষ্টীলৰ কেৰাহী বা কেৰাহীত ৰন্ধা সময়ত এইবোৰ কথা মনত ৰাখিব:

প্ৰথমে নিমখ নিদিব
কোনো ষ্টীলৰ পাত্ৰত ৰন্ধা আৰম্ভ কৰাৰ আগতে নিমখ দিব নালাগে। কাৰণ নিমখ দিলে কেৰাহীৰ আৱৰণ আঁতৰি যাব পাৰে।

যদি আপুনি এচিডিক কিবা এটা ৰান্ধে
যদি আপুনি ষ্টীলৰ কেৰাহীত নেমু, ভিনেগাৰ বা এচিডিক যিকোনো বস্তুৰে ৰান্ধে তেন্তে সিজোৱাৰ পিছত সোনকালে ধুব লাগে। কাৰণ এই খাদ্যই তীখাৰ লগত বিক্ৰিয়া কৰিব পাৰে। ই স্বাস্থ্যৰ বাবেও ক্ষতিকাৰক হ’ব পাৰে।

গ্ৰীল কৰিব নোৱাৰি
ষ্টীলৰ কেৰাহীত গ্ৰীল নকৰিব। কাৰণ এই পাত্ৰৰ তলৰ অংশ পাতল। গ্ৰীলিঙৰ বাবে ডাঠ লোহাৰ কেৰাহী ব্যৱহাৰ কৰক। নহ’লে মাংস মাংসত লাগি থাকিব আৰু পাত্ৰটো নষ্ট হৈ যাব।

ডিপ ফ্ৰাই নকৰিব
তীখাৰ পাত্ৰ তুলনামূলকভাৱে পাতল। আৰু এই পাতল কেৰাহীত কিবা ডিপ ফ্ৰাই কৰিলে খাদ্য জ্বলিব পাৰে। আৰু ডিপ ফ্ৰাইত ক’লা দাগ পৰে। বহু সময়ত আমি এই পাত্ৰবোৰ ডিপ ফ্ৰাই কৰি লওঁ। বেছিভাগ সময়তে বাহিৰৰ আৱৰণখন জ্বলি যায় যদিও ভিতৰখন কেঁচা হৈ থাকে। দ্ৰুত গৰম হোৱাৰ বাবে এনে হয়। এইবোৰৰ যত্ন লোৱাটো জৰুৰী।

অতিমাত্ৰা ৰান্ধিব নালাগে
তীব্ৰ জুইত ষ্টীলৰ পাত্ৰত ৰান্ধিবলৈ নাপাহৰিব। কাৰণটো ওপৰত উল্লেখ কৰা হৈছে। অতিমাত্ৰা গৰম হৈ বাহিৰৰ স্তৰটো জ্বলাই দিয়ে। ভিতৰখন কেঁচা হৈ থাকিব পাৰে। ষ্টীলৰ কেৰাহীত তাপ চাৰিওফালে বিয়পি পৰে আৰু সমগ্ৰ ৰন্ধা প্ৰক্ৰিয়াটো সম্পূৰ্ণ নহয়। গতিকে জ্বলি যায়।

AssamDaily time axomGuwahatiIndiaInternationalNew Delhi
Comments (0)
Add Comment