এমাহ ধৰি প্ৰতিদিনে আদা খালে শৰীৰত এনেকুৱা হয়

আমি সকলোৱে জানো যে ফল-মূল আমাৰ বাবে সঁচাকৈয়ে ভাল। জনা যায় যে আমি দিনটোত কেইবাবাৰো ৰঙীন খাদ্য খাব লাগে, কিন্তু আপুনি জানেনে যে কিছুমান বিশেষ মছলাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবেও বহু উপকাৰ আছে? উদাহৰণস্বৰূপে আদা লওক। প্ৰতিদিনে আদা খালে শৰীৰত বহুত ভাল কাম হয়।

আদা:আদা অতি প্ৰবল সোৱাদযুক্ত মছলা। আদা বৰ সোৱাদযুক্তই নহয়, ইয়াত বহুত ভাল গুণো আছে। আদাত জিঞ্জাৰল, শ্বোগাওল, জিঞ্জিবেৰিন আৰু গোটেই ৰেঞ্জৰ ভিটামিন আৰু খনিজ পদাৰ্থ থাকে। সেয়ে আদাৰ দীৰ্ঘদিনীয়া ঔষধি ইতিহাস থকাটো আচৰিত কথা নহয়। যুগ যুগ আগতে আদা ব্যৱহাৰ কৰি সকলো ধৰণৰ ৰোগ নিৰাময় কৰা হৈছিল। তদুপৰি নিয়মিতভাৱে আদা খোৱাটোৱেও শৰীৰক সুস্থ কৰি ৰখাত সহায় কৰে।

ভাল গুণ:আদাত জিঞ্জাৰল নামৰ জৈৱ সক্ৰিয় পদাৰ্থ থাকে যিয়ে বমি আৰু বমিৰ দৰে লক্ষণ কমোৱাত সহায় কৰে। এই পদাৰ্থই ফুলা গাঁঠি কমোৱাতো সহায় কৰে। আদাত শ্বোয়াগোল নামৰ বিষনাশক প্ৰভাৱ থকা পদাৰ্থও থাকে যিয়ে কেন্সাৰ আৰু হৃদৰোগৰ বিৰুদ্ধেও সহায় কৰে। আদাত থকা জিঞ্জিবেৰিন হজম শক্তিৰ বাবে বিশেষভাৱে উপকাৰী। কিন্তু কেৱল এয়াই নহয়: আদাৰ এন্টি-ডায়েবেটিক প্ৰভাৱো আছে আৰু মগজুৰ কাৰ্য্যক্ষমতা আৰু ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা উন্নত কৰে।

AssamAssamese NewsbollywoodDaily time axomGuwahatiIndiaInternationalNew DelhiWorld
Comments (0)
Add Comment