সুস্থ হৈ থাকিবলৈ তিতা কেৰেলা খাওক

বহুতৰে তিতা কেৰেলা অন্যতম জনপ্ৰিয় শাক। কিন্তু এই শাক তিতা সোৱাদৰ বাবে বহুতে ভাল নাপায়। কিন্তু, ইয়াৰ পুষ্টিকৰ মূল্য বিবেচনা কৰিলে খাদ্যত ইয়াক অন্তৰ্ভুক্ত কৰিবই লাগে।

তিতা কেৰেলাত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ভিটামিন এ, বি আৰু চি থাকে। ইয়াৰ উপৰিও ইয়াত বিটা-কেৰটিন, লুটিন, আইৰণ, জিংক, পটাছিয়াম, মেংগানিজ আৰু মেগনেছিয়াম থাকে।

ডায়েবেটিছকে ধৰি কেবাটাও ৰোগৰ নিৰাময় এই তিতা গছ। অধ্যয়নত দেখা গৈছে যে তিতা গছৰ ৩টা উপাদান হ’ল Polypeptide P, Vicin, Charontin যিয়ে ডায়েবেটিছ ৰোগীৰ তেজৰ চেনিৰ মাত্ৰা নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰে। পলিপেপটাইড পিৰ ভূমিকা ইনচুলিনৰ দৰেই।

গৱেষকসকলে প্ৰকাশ কৰিছে যে তিতা গছৰ ৰস খালে অগ্নাশয়ৰ কৰ্কট কোষবোৰ ধ্বংস হয়। তিতা কলহৰ আইৰণে হিম’গ্লবিন তৈয়াৰ কৰাত সহায় কৰে।

আমেৰিকাৰ লুইছ বিশ্ববিদ্যালয়ৰ গৱেষকসকলৰ মতে তিতা গছৰ ৰসে স্তন কেন্সাৰ কোষকো ধ্বংস কৰিব পাৰে।ই দাঁত আৰু হাড় সুস্থ কৰি ৰাখে। ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণ কৰে। তিতা কেৰটিনত থকা বিটা কেৰটিন চকুৰ দৃষ্টিশক্তি ভাল ৰখা আৰু চকুৰ সমস্যা সমাধানৰ বাবে অতি উপযোগী।

ছাল আৰু চুলি ভাল ৰখাৰ বাবেও ই অতি প্ৰয়োজনীয়। ছালৰ ৰোগ নিৰাময় কৰাত সহায় কৰে। তদুপৰি তিতা গছৰ ৰস এন্থেলমিণ্টিক।

তদুপৰি জ্বৰ, ঋতুস্ৰাৱৰ বিষ, চৰ্দি আৰু কাহৰ বাবেও তিতা গছৰ কাম কৰে। খাদ্যত তিতা লাও অতি প্ৰয়োজনীয়। গতিকে, খাদ্য তালিকাত তিতা লাও ৰাখক।

AssamAssamese NewsDaily time axomGuwahatiIndia
Comments (0)
Add Comment