ডাবৰ পানী বিপদৰ কাৰণো হ’ব পাৰে

ডাবৰ পানী ভাল নোপোৱা মানুহ নাই। গ্ৰীষ্মকালত পিয়াহ নিবাৰণৰ ক্ষেত্ৰতো কোনো তুলনা নাই। ইয়াত ছডিয়াম, কেলচিয়াম, মেগনেছিয়াম, জিংক আৰু অন্যান্য খনিজ পদাৰ্থ থাকে। পানীলগা বা পেটৰ অসুবিধা হ’লেও ডাবৰ পানীয়ে ঔষধ হিচাপে কাম কৰে।

ইমান উপকাৰী হোৱাৰ পিছতো একাংশ লোকে ডাবৰ পানী খোৱা উচিত নহয়। বিশেষকৈ কিছুমান বিশেষ ৰোগৰ ক্ষেত্ৰত ডাবৰ পানী পৰিহাৰ কৰাটো ভাল।


সেইসকল লোক বা সেই ৰোগবোৰৰ বিষয়ে জানো আহক।

বৃক্কৰ ৰোগ

ডাবৰ পানীত প্ৰচুৰ পৰিমাণে পটাছিয়াম থাকে। চিকিৎসকে কয় যে যিসকলৰ ইতিমধ্যে বৃক্কৰ ৰোগ আছে, যদি তেওঁলোকে নিয়মিতভাৱে ডাবৰ পানী খায় তেন্তে শৰীৰত পটাছিয়ামৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি পাই ‘হাইপাৰকেলেমিয়া’ হ’ব পাৰে। ফলত শৰীৰৰ খনিজ পদাৰ্থৰ ভাৰসাম্য বিঘ্নিত হ’ব পাৰে।

যদি আপোনাৰ এলাৰ্জী আছে

বহুতৰে খাদ্যৰ এলাৰ্জী বেলেগ বেলেগ।

ডাবৰ পানী এলাৰ্জী হ’লে পান নকৰিব। এলাৰ্জিৰ সমস্যা বাঢ়িব পাৰে। তদুপৰি যদি খাদ্য এলাৰ্জীৰ চিকিৎসা চলি আছে বা যদি আপুনি ঔষধ গ্ৰহণ কৰে তেন্তে বটলত পানী খোৱাৰ আগতে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ ল’ব লাগে।

হাওঁফাওঁৰ ৰোগ

বহু লোকৰ হাওঁফাওঁত দীৰ্ঘদিনীয়া সংক্ৰমণ হ’লে চিষ্ট হয়। হাওঁফাওঁৰ যিকোনো সংক্ৰমণ যদি সঠিকভাৱে চিকিৎসা নকৰিলে শেষত ফাইব্ৰ’ছিছৰ সৃষ্টি হয়।

ই হাওঁফাওঁৰ কোষৰ ক্ষতি কৰে। লাহে লাহে ই ডাঠ আৰু কঠিন হৈ উশাহ-নিশাহ লোৱাত বাধাৰ সৃষ্টি কৰে। তাৰ পিছত ইয়াক ‘চিষ্টিক ফাইব্ৰ’ছিছ’ বুলি কোৱা হয়। যদি এনেকুৱা হয় তেন্তে ডাবৰ পানী স্বাস্থ্যকৰ নহ’বও পাৰে।

ৰক্তচাপৰ সমস্যা

ডাবৰ পানীত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ছডিয়াম আৰু পটাছিয়াম থাকে। শৰীৰত ছডিয়ামৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি হ’লে ৰক্তচাপ বৃদ্ধি পাব। পুনৰ পটাছিয়াম বৃদ্ধি হ’লে ৰক্তচাপ কমি যাব। ৰক্তচাপৰ সমস্যা থকা লোকে বটলত ভৰোৱা পানী খাব নালাগে। মদ্যপান কৰিলেও চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লোৱা উচিত।

যদি আপুনি ডায়েবেটিছ ৰোগত আক্ৰান্ত

ডায়েবেটিছ ৰোগীয়েও ডাবৰ পানী খাব নোৱাৰে। ডায়েবেটিছ ৰোগীয়ে যদি সপ্তাহত এবাৰ ডাবৰ পানী খায় তেন্তে ইয়াৰ বিশেষ ক্ষতি নহয় বুলি চিকিৎসকে কয়। প্ৰতিদিনে ডাবৰ পানী খালে বিপদজনক হ’ব পাৰে।

AssamAssamese NewsDaily time axomGuwahatiIndiaInternationalNew DelhiWorld
Comments (0)
Add Comment