কম বেছি পৰিমাণে সকলোৱে ভৰিৰ যত্ন লয়।
গ্ৰীষ্মকালত মুখত ছানস্ক্ৰীণ লগালেও ভৰিৰ কথা কোনেও নাভাবে। ইয়াৰ উপৰিও গৰমত ভৰিৰ ঘাম বেছি হয়। ফলত সমস্যাটো হয়। গতিকে গৰমৰ দিনত ভৰিৰ যত্নৰ প্ৰয়োজন হয়। কেনেকৈ ল’ব যত্ন ?
নিমখীয়া পানী ব্যৱহাৰ কৰক
গৰমৰ দিনত ভৰিৰ ঘাম বেছিকৈ ওলায়। এই ঘামৰ ফলত ভেঁকুৰৰ সংক্ৰমণৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পায়। তাৰ পৰাই ফোহা আৰু খজুৱতিৰ দৰে সমস্যা বাঢ়ি যায়। এই সমস্যাৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ ঘৰলৈ উভতি অহাৰ পিছত নিয়মিতভাৱে নিমখীয়া পানীত ভৰি ধুব লাগে। ঘৰখন নিমখীয়া পানীত প্ৰতিদিনে ১৫ৰ পৰা ২০ মিনিট তিয়াই থ’ব লাগে। ভৰিৰ ঘাম ওলোৱাৰ সমস্যা নাইকিয়া হ’ব।
বেকিং চ’ডা
সকলোৰে ঘৰত বেকিং চ’ডা আছে। অতিৰিক্ত ঘাম আৰু বেয়া ভৰিৰ পৰা মুক্তি পাবলৈ বেকিং চ’ডা ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে। এই চ’ডাত থকা এচিডে ভৰি পৰিষ্কাৰ কৰি ৰখাত সহায় কৰে। প্ৰথমে ভালদৰে চাফা কৰক। ভৰিত বেকিং চ’ডা অলপ ঘঁহি লওক। ভৰিৰ ঘাম কম হ’ব।
টেঙা খাদ্য পৰিহাৰ কৰক
চিকিৎসকে কয় যে ভৰিৰ দুৰ্গন্ধৰ সমস্যা হ’লে গৰমৰ দিনত কম টেঙা খাদ্য খাব লাগে। ইয়াৰ বাহিৰেও বেছিকৈ চাহ-কফি খালেও এনে সমস্যাৰ সৃষ্টি হয়। জোতাযোৰ মাজে মাজে ৰ’দত ৰাখক। একেজোৰ মোজা দুদিনতকৈ বেছি ব্যৱহাৰ নকৰিব।