Daily Time Axom

ঠাণ্ডা পানী হৃদযন্ত্ৰৰ বাবে ক্ষতিকাৰক নেকি

0 20

অতি গৰমত বহুতে পোনে পোনে ফ্ৰীজৰ পৰা ঠাণ্ডা পানী খায়। ফ্ৰীজৰ পৰা পোনপটীয়াকৈ ঠাণ্ডা পানী খালে কেইবাটাও সমস্যাৰ সৃষ্টি হয়। কিন্তু কেইবাটাও সূত্ৰই কয় যে ই আপোনাৰ হৃদৰোগৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি কৰে।

হঠাৎ প্ৰচুৰ পৰিমাণে ঠাণ্ডা পানী খালে ক্ষতিকাৰক হ’ব পাৰে। ধমনীত হঠাতে ভেছ’স্পাজম কৰি ইয়াৰ বিৰূপ পৰিণতি হ’ব পাৰে। খাদ্যৰ মাজত ঠাণ্ডা পানী খোৱাটো প্ৰায়ে বেছিকৈ হয়।

হৃদযন্ত্ৰৰ সমস্যা থকা লোকে অতিৰিক্ত ঠাণ্ডা পানী খাব নালাগে। কাৰণ ই হৃদযন্ত্ৰৰ এৰিথমিয়া বৃদ্ধি কৰিব পাৰে আৰু ইয়াৰ ফলত ভেছ’স্পাজম হ’ব পাৰে। কিছুমান ক্ষেত্ৰত ইয়াৰ ফলত হাৰ্ট এটেক হ’ব পাৰে। ভেছ’স্পাজমৰ ফলত ৰক্তবাহী নলী সংকুচিত হৈ তেজৰ সোঁত বন্ধ হৈ পৰে। ভেছ’স্পাজম বিভিন্ন ধৰণৰ হ’ব পাৰে।

যেনে- ক’ৰ’নাৰী ভেছ’স্পাজম, চেৰিব্ৰেল ভেছ’স্পাজম, নিপল ভেছ’স্পাজম আৰু আঙুলি আৰু ভৰিৰ আঙুলিৰ ভেছ’স্পাজম। ক’ৰ’নাৰী ভেছ’স্পাজম বেছিভাগেই চৰ্দিৰ ফলত হয়। ইয়াৰ ফলত হৃদযন্ত্ৰ বন্ধ হৈ পৰে, মূৰ্চ্ছা যোৱা, বুকুৰ বিষ আৰু তীব্ৰ ক’ৰ’নাৰী চিনড্ৰম হ’ব পাৰে। আঙুলি আৰু ভৰিৰ আঙুলিত ঠাণ্ডাৰ ফলত হোৱা ভেছ’স্পাজমৰ ফলত ছালৰ ৰং সলনি হয়, হেপ’ৰিয়া হয় আৰু টিংটিং বা কাঁইটীয়া অনুভৱ হয়।

গতিকে আপোনাৰ বাবে আটাইতকৈ উত্তম উপায় হ’ল স্বাভাৱিক উষ্ণতাৰ পানী খোৱা। স্বাভাৱিক উষ্ণতাৰ পানী মূলতঃ আমাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে ভাল। যদিও বহুতে ভাবে যে ঠাণ্ডা পানী খালে পানীলগা সমস্যা নিৰাময় হ’ব। বাস্তৱত তেনেকুৱা নহয়। বৰঞ্চ আপুনি আপোনাৰ প্ৰস্ৰাৱৰ ৰঙৰ প্ৰতিহে গুৰুত্ব দিয়ে। তেতিয়া আপুনি বুজিব যে আপুনি ডিহাইড্ৰেট হৈছে নে নাই।

Leave A Reply

Your email address will not be published.