Daily Time Axom

নীলা চাহৰ সোৱাদ লওক ঘৰতে

0 24

সকলোৱে ৰঙা চাহ, গাখীৰ চাহ, সেউজীয়া চাহৰ বিষয়ে জানে।

কিন্তু কোনোবাই জানেনে যে নীলা চাহো আছে? এই চাহ এতিয়া বহুত জনপ্ৰিয় হৈ পৰিছে। যিসকলৰ সেউজীয়া চাহ খোৱাৰ অভ্যাস আছে, তেওঁলোকে এতিয়া অভ্যাসটো অলপ সলনি কৰিব পাৰে আৰু নীলা চাহ খোৱা আৰম্ভ কৰিব পাৰে। 

ভাৰত আৰু বাংলাদেশত, এই চাহ অতি কম পৰিমাণে উৎপাদন কৰা হয়। এই বিশেষ চাহ সাধাৰণতে এক বিশেষ প্ৰকাৰৰ কচি চাহ পাতৰ কলি আৰু অপৰাজিতা ফুলৰ কিছু অংশ একেলগে অত্যাধুনিক পদ্ধতিৰে মিহলি কৰি তৈয়াৰ কৰা হয়। 

নীলা চাহৰ বহুতো লাভালাভ আছে। উদাহৰণ স্বৰূপে, এই চাহ হৃদযন্ত্ৰসুৰক্ষিত কৰা, চৰ্বি হ্ৰাস কৰা, চৰ্বি হ্ৰাস কৰা, ওজন নিয়ন্ত্ৰণত ৰখা, শৰীৰত কোলাজেনৰ স্তৰ বৃদ্ধি কৰা, ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত অতি কাৰ্যকৰী। 

শেহতীয়া অধ্যয়নে দেখুৱাইছে যে ওজন বৃদ্ধিৰ ফলত হোৱা যকৃতৰ সমস্যা প্ৰতিহত কৰিবলৈ নীলা চাহ অতি উপযোগী। নীলা চাহত থিয়ানিন ৰ উপস্থিতিৰ বাবে, এই চাহ নিয়মীয়াকৈ খোৱাৰ ফলত শৰীৰৰ বিপাক বৃদ্ধি হয়। দিনত কমেও দুবাৰ এই চাহ খালে শৰীৰত হেপাটিক বিপাক বৃদ্ধি হয় আৰু কলেষ্টেৰল হ্ৰাস হয়। 

যদি আপুনি বজাৰত নীলা বা অপৰাজিতা চাহ বিচাৰি নাপায়, তেন্তে আপুনি ঘৰতে এই চাহ বনাব পাৰে। ইয়াৰ বাবে, গেছ অভেনএখনত চচপেন এখনত ৪ কাপ পানী ৰাখক। যেতিয়া পানী উতলায়, পানীত ২ টা ইলাচী, আদাৰ এটা টুকুৰা, ২ টা সৰু আকাৰৰ ডালচেনি আৰু ৭ টা অপৰাজিতা ফুল দিয়ক। এই ক্ষেত্ৰত, অৱশ্যে, আপুনি সেউজীয়া অংশটো পেলাই দিব। 

মৃদু শিখাত ঢাকনিৰে ঢাকি দিয়ক আৰু ৭ মিনিট উতলাওক। পাছতে অপৰাজিতাৰ নীলা চাহ সাজু হ’ব। আপুনি মৌ মিহলি কৰি এই চাহ পৰিৱেশন কৰিব পাৰে। যদি আপুনি চাহত নেমু মিহলি কৰে, এই চাহৰ ৰং নীলাৰ সলনি বেঙুনীয়া হ’ব। 

Leave A Reply

Your email address will not be published.